www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi !

Geri git   www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi ! > TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı), YDUS (Yan Dal Uzmanlık Sınavı) ve USMLE Platformu > TUS Sınavları > Önceki Sınavlar > 2009 Nisan TUS

5506 (2 Kayıtlı Ve 5504 Misafir Üye Bulunmaktadır.)
Anasayfa İletişim TUS Güncel TUS Dersaneleri TUS Hazırlık Yabancı Dil ve TUS Mecburi Hizmet YDUS Tus Rehberi DUS
Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 04-12-2009, 17:29   #1
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart Nisan 2009 Anatomi soruları ve cevapları

1. Aşağıdaki kaslardan hangisi nervus femoralis
tarafından inerve edilmez?

A) M. quadriceps femoris
B) M. rectus femoris
C) M. vastus lateralis
D) M. biceps femoris
E) M. sartorius

2. Aşağıdaki arterlerden hangisi arteria mesenterica
superior’un dalı değildir?

A) A. colica media
B) A. colica sinistra
C) A. pancreaticoduodenalis inferior
D) A. jejunales
E) A. ileocolica

3. Aşağıdaki venlerden hangisi vena portae’nin
oluşmasına katılmaz?

A) V. lienalis
B) V. mesenterica superior
C) V. mesenterica inferior
D) V. gastrica sinistra
E) V. renales

4. Aşağıdaki venlerden hangileri arasında portakaval
anastomoz bulunmaz?

A) Özofagus çevresindeki venler
B) Rektum çevresindeki venler
C) Mesane çevresindeki venler
D) Umbilikus çevresindeki venler
E) Karın arka duvarındaki venler

5. Plexus brachialis’in fasciculus posterior’undaki
yaralanma sonucu aşağıdaki sinirlerden hangisi
etkilenir?

A) N. musculocutaneus
B) N. axillaris
C) N. ulnaris
D) N. thoracicus longus
E) N. suprascapularis

6. El parmaklarına addüksiyon-abdüksiyon yaptıramayan
ve hipotenar kaslarında atrofi gelişmiş bir
hastada aşağıdaki sinirlerin hangisinde zedelenme
olduğu düşünülmelidir?

A) N. ulnaris
B) N. medianus
C) N. axillaris
D) N. radialis
E) N. musculocutaneus

7. Aşağıdaki nukleuslardan hangisi beyincikte
bulunmaz?

A) Nucleus ruber
B) Nucleus fastigii
C) Nucleus globosus
D) Nucleus dentatus
E) Nucleus emboliformis

8. Medulla spinalisin hangi seviye lezyonlarında
sempatik sisteme ait nöronlar hasar görür?

A) Superior servikal
B) İnferior servikal
C) Torakolumbar
D) Sakral
E) Koksigeal

9. Aşağıdaki oluşumlardan hangisi fossa infratemporalis’te
yer alır?

A) Musculus masseter
B) Musculus zygomaticus major
C) Arteria carotis externa
D) Arteria temporalis superficialis
E) Arteria maxillaris

10. Bilinçli propriosepsiyon ve vibrasyon duyusu
kaybı olan bir hastada aşağıdakilerin hangisinde
zedelenme olduğu düşünülmelidir?

A) Tractus spinothalamicus lateralis
B) Tractus spinothalamicus anterior
C) Fasciculus gracilis
D) Tractus spinocerebellaris posterior
E) Tractus corticospinalis


1. D
2. B
3. E
4. C
5. B
6. A
7. A
8. C
9. E
10. C
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

     

Alt 04-12-2009, 17:42   #2
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

soruların cevaplarını açıklamıştım ama tus çalışma grubumuz bu soruları deneme olarak çözeceğinden cevapları silmiş bulunuyorum..bilgilerinize
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2009, 06:53   #3
sefasural
Sadece Üye
 
Üyelik tarihi: 13.04.09
Mesajlar: 1
Tecrübe Puanı: 0
sefasural is an unknown quantity at this point
Standart

ama insan merak ediyor cevaplarını
sefasural isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2009, 09:29   #4
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

bugün ösym ile eş zamanlı açıklanır açıklanmaz sorular ve cevapları sitemizde olacak..
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2009, 09:52   #5
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2009, 09:55   #6
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

anatominin en kolay sorusu sanırım 4. ve7.soru olmuş gibi görünüyor..

ki 7. soruda pratik bir yöntem vardı çoğunuz biliyordur beyincik çekirdekleri nücleus d, e, f, g gibi hatırlama şifresi mevcuttu bunu bilenler sanırım kolaylıkla doğruyu işaretlemişlerdir....
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2009, 10:14   #7
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

N. femoralis tarafından uyarılan kaslar
• M. sartorius
• M. iliacus
• M. quadriceps femoris
• M. pectineus (genellikle)
• M. articularis genus

M. BICEPS FEMORIS
Caput longum’u n. tibialis, caput breve’si ise n. fibularis (peroneus) communis tarafından uyarılır. Bu sinirler, n.
ischiadicus’un uç dallarıdır. Bu nedenle m. biceps femoris, n. ischiadicus tarafından uyarılan tek kastır.

1.sorunun cevabı D
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2009, 10:49   #8
steTUSkop
Kurucu-Yönetici
 
steTUSkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09.01.09
Mesajlar: 4.375
Tecrübe Puanı: 3
steTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond reputesteTUSkop has a reputation beyond repute
Standart

soru ve cevaplar burda...ilk mesaj editlenmiştir
steTUSkop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıAçık

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Farmakoloji Eylül 2009 Soru Cevapları steTUSkop Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 2 09-15-2009 13:05
Mikrobiyoloji Eylül 2009 Soru Cevapları steTUSkop Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 1 09-15-2009 12:51
Anatomi Eylül 2009 soru ve cevapları steTUSkop Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 6 09-15-2009 12:44
Biyokimya Eylül 2009 Soru Cevapları steTUSkop Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 2 09-15-2009 12:41
Fizyoloji Eylül 2009 Soru Cevapları steTUSkop Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 2 09-15-2009 12:34


Şu Anki Saat: 17:24


Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2009 Jelsoft Enterprises Limited.
www.stetuskop.com