www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi !

Geri git   www.steTUSkop.com ; TIP ve TUS'un MERKEZi ! Doğruların TEK Adresi ! > TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı), YDUS (Yan Dal Uzmanlık Sınavı) ve USMLE Platformu > TUS Sınavları > Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları)

Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) Çıkmış Eski Tus Soruları, değerlendirmeleri yorumları ...

5509 (2 Kayıtlı Ve 5507 Misafir Üye Bulunmaktadır.)
Anasayfa İletişim TUS Güncel TUS Dersaneleri TUS Hazırlık Yabancı Dil ve TUS Mecburi Hizmet YDUS Tus Rehberi DUS
Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 12-28-2011, 13:49   #1
drwho
Sadece Üye
 
Üyelik tarihi: 28.12.11
Mesajlar: 5
Tecrübe Puanı: 0
drwho is an unknown quantity at this point
Standart Anatomi kemikler /tüm tus soruları

!!KEMİKLER

1.Kaç tane servikal vertebra vardır? Nisan 88

A)5
B)6
C)7
C)8
D)12

CEVAP C

2.Burnun iskeletine katılmayan kemik hangisidir? Nisan 92

A)Os frontale
B)Os zygomaticum
C)Os maxiıla
D)Etmoid perpendikular
E)Vomer

CEVAP B

3.Foramen rotundum hangi kemikte bulunur? (Nisan94

A)Os temporale
B)Os sfenoidale
C)Os parietale
D)Os mandibula
E)Os nasale

CEVAP B

4.Aşağıdakilerden hangisi septum nasi’nin yapısında yer almaz? Nisan 2004

A) Vomer
B) Lamina perpendicularis ossis ethmoidei
C) Cartilago septi nasi
D) Cartilago alaris major crus mediale
E) Cellulae ethomidales

CEVAP E

5.Septum nasi osseum’un arka-alt bolumunu asağıdakilerden hangisi olusturur? Eylül 2005

A)Ethmoid kemiğin lamina perpendicularis’i
B)Palatin kemiğin lamina horizontalis’i
C)Maxilla’nın proc. palatinus’u
D)Vomer
E)Concha nasalis inferior

CEVAP D

6.Fossa cranii media ile fossa infratemporalis’i birlestiren ve icerisinden nervus mandibularis’in gectiği olusum asağıdakilerden hangisidir? Nisan 2006

A)Foramen ovale
B)Fissura orbitalis superior
C)Foramen spinosum
D)Foramen jugulare
E)Foramen rotundum

CEVAP A

7.Kemiklerden hangisinde paranasal sinüs bulunmaz? Nisan 88

A)Os sphenoidale
B)Os palatinum
C)Os ethmoidale
D)Os maxilla
E)Os frontale

CEVAP B

8.Pelviste bulunmayan kemik hangisidir? Nisan 90

A)Os ileum
B)Os pubis
C)Os coxa
D)Os ischium
E)Os trapezius

CEVAP E

9.Canalis caroticus hangi kemikte bulunur? Eylül 91

A)Os temporale
B)Os sphenoidale
C)Os occipitale
D)Os parietale
E)Os ethmoidale

CEVAP A


10.Radius kemiği hangisiyle eklem yapmaz? Nisan 95

A)Os humerus
B)Os ulna
C)Os scaphoideum
D)Os trapezium
E)Os lunatum

CEVAP D

11.Clivus hangisinde yer alır? Nisan 96

A)Os temporale
B)Os parietale
C)Os frontale
D)Os oksipitale
E)Os maksilla

CEVAP D

12.Mandibula kranium kemiklerinden hangisi ile eklem yapar? Nisan 2000

A)Maksilla
B)Zigomatik
C)Temporal
D)Oksipital
E)Frontal

CEVAP C

13.Porus acusticus internus hangi kemikte yer alır? Nisan 2001

A)Temporal
B)Maksiller
C)Frontal
D)Sfenoid
E)Nasal konka

CEVAP A

14.Fonticulus anterior hangi kemikler arasında yer alır? Eylül 2000

A)Sfenoid-pariyetal
B)Pariyetal-frontal
C)Pariyetal-temporal
D)Oksipital-temporal
E)Zygomatik-frontal

CEVAP B

15.Fonticulus posterior aşağıdakilerden hangisinde verilen iki kemik arasında yer alır? Eylül 2004

A) Frontal-Parietal
B) Frontal-Occipital
C) Occipital- Parietal
D) Frontal-Temporal
E) Parietal-Temporal

CEVAP C

16.Aşağıdaki kemiklerin hangisinde tegmen tympani bulunur? Nisan 2007

A)Os parietale
B)Os sphenoidale
C)Os temporale
D)Os ethmoidale
E)Os occipitale

CEVAP C

17.Aşağıdaki kemiklerden hangisi pterionun oluşumuna katılmaz? Eylül 2009 NOT:ÖZELLİKLE BAŞ YÜZ KEMİKLERİNDEKİ ÖZEL OLUŞUMLARA DİKKAT VE SEPTUM NASİYE DİKKAT

A)Os sphenoidale
B)Os temporale
C)Os parietale
D)Os zygomaticum
E)Os frontale

CEVAP D

18.N. ulnaris ile a. Ulnarisin içinden geçtiği Guyon kanalı hangi 2 karpal kemik arasında bulunur?**TSG

A) Os pisiforme-Os hamatum
B) Os scaphoideum-Os pisiforme
C) Os trapezium-Os capitatum
D) Os pisiforme-Os trapezium
E) Os scaphoideum - Os lunatum

CEVAP A
drwho isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

     

Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anatomi eklemler /tüm tus soruları drwho Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 0 12-28-2011 13:47
Eylül 1988 Anatomi TUS Sınavı Soruları (Resimli) tus anatomi Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 1 07-26-2010 16:27
Eylül 1987 Anatomi TUS Sınavı Soruları tus paylaşım Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 0 06-24-2010 13:33
Anatomi özet TUS Soruları steTUSkop Tus Soru ve Cevapları (Çıkmış Tus Soruları) 3 09-01-2009 10:54
Nisan 2009 Anatomi soruları ve cevapları steTUSkop 2009 Nisan TUS 7 04-13-2009 10:49


Şu Anki Saat: 17:28


Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2009 Jelsoft Enterprises Limited.
www.stetuskop.com